Latincede ‘’çocukların iskelet sistemi sorunlarının tedavisi’’ anlamına gelen ‘‘ortopedi’’nin ilgi alanına her yaştan insanın iskelet-kas sistemi sorunları girse de “çocuk ortopedisi” daima genel ortopedi içinde önemli bir yer tutmaktadır.
Kıta Avrupası ve Amerika’daki gelişmelere paralel olarak, 1990’lı yılların ilk yarısından itibaren ülkemizde çocuk ortopedisi bağımsız bir uzmanlık alanı olarak özelleşmeye başlamış, bu alanda uzmanlık dernekleri kurulmuş, sadece çocukların ortopedik sorunlarıyla uğraşan hekimlerin sayısı hızla artmış ve donanımları gelişmiştir. Günümüzde tıp literatüründe tariflenen tüm tedavi yöntemleri aynı yetkinlik ve başarıyla ülkemizde de uygulanmakta, ülkemiz bu alandaki bilimsel gelişmelere en çok katkı sağlayan ülkeler arasında yer almaktadır.
Tüm bilgiler ışığında yıllardır çocuklarımızın hareket sistemiyle ilgili sorunlarını en iyi şekilde tedavi etme amacına yönelik çalışan çocuk ortopedi uzmanı olarak çalışmaktayım.
Çocuk ortopedisinin ilgi alanına doğumdan erişkin yaş grubuna kadar olan dönemdeki iskelet-kas-hareket sistemi (kemik, eklem, bağ kas, tendon ve yürüme) problemlerinin tedavisi girmektedir.
Bu kapsamda başta serebral palsi (SP) ve spina bifida olmak üzere nörolojik hastalıklar, proksimal femoral yetmezlik gibi doğumsal anomaliler, kemik deformiteleri, gelişimsel kalça displazisi (doğumsal kalça çıkığı) doğuştan çarpık ayak (pes ekinovarus) gibi ayak hastalıkları, perthes gibi eklem hastalıkları, skolyoz gibi omurga sorunları, kırıklar, kemik ve yumuşak doku tümörleri girmektedir.